De Graaf Mobiliteit - Onze klantenservice staat altijd voor u klaar
De Graaf Mobiliteit

Veelgestelde vragen

Op deze pagina kunt u onze veelgestelde vragen lezen. Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen
Brommobiel
Scootmobiel

Wat zijn de openingstijden van De Graaf Mobiliteit?

Opmeer

maandag t/m vrijdag 08:00 t/m 17:00
zaterdag 10:00 t/m 16:00

Amsterdam

maandag t/m vrijdag 08:00 t/m 16:00
zaterdag alleen op afspraak

Is er een mogelijkheid om bij een van de winkels een proefrit te maken?

Ja, het is mogelijk om een proefrit te maken bij een van onze winkels. Wij vinden het heel erg belangrijk dat de klant een goede keuze maakt en een proefrit zal daar zeker bij helpen.

Wat kan ik verwachten van een demonstratie aan huis?

Wanneer u niet in de gelegenheid bent naar een van onze winkels te komen, is het mogelijk een demonstratie bij u thuis aan te vragen. U wordt dan bezocht door onze ervaren adviseur die alles weet over mobiliteits- en welzijnsproducten. Een thuisdemonstratie geeft u de gelegenheid een product naar keuze in uw eigen vertrouwde omgeving te proberen. Wilt u een thuisdemonstratie aanvragen? Bel dan 0800 – 4545123 (gratis) of vul het contactformulier op onze website in!

Waar mag ik met een brommobiel rijden?

Een brommobiel is wat betreft de plek op de weg feitelijk een personenauto, op drie uitzonderingen na:

1. de brommobiel mag niet komen op een autoweg
2. de brommobiel mag niet op een autosnelweg komen
3. en ook niet op wegen die verboden zijn voor en het landbouwvoeruig en de brommer en de fiets.

Moeilijk? Nee! En om u op een goede manier op weg te helpen, leveren wij een brommobiel bij u thuis af met rijbegeleiding. Zo leert u in uw eigen omgeving waar u mag rijden.

Hoe kom ik aan het AM-rijbewijs?

Als u nog nooit een rijbewijs heeft gehad, moet u, om in het bezit te komen van een AM-rijbewijs, bij het CBR theorie- en praktijkexamen afleggen. Als u hiervoor slaagt, kunt u bij de afdeling burgerzaken op het gemeentehuis het rijbewijs aanvragen.

Heeft u moeite met het leren van de theorie? Informeer vrijblijvend bij ons of er bij u in de buurt een rijschool is die theorie les geeft voor het AM-rijbewijs.

Bij interesse in een brommobiel stellen we graag onze les brommobiel ter beschikking. U kunt dan met een door ons geselecteerde instructeur lessen volgen en het rij-examen afleggen.

Wat zijn de wettelijke eisen van een brommobiel?

– Europese typegoedkeuring

– Twee zitplaatsen

– Maximumgewicht 350 kg

– Maximumsnelheid 45 km/uur

– Maximumvermogen 4 kW (5,6 pk)

Kan ik bij het niet halen van de medische keuring van mijn rijbewijs wel nog brommobiel rijden?

Ja, volgende de Nederlandse wet dienen bestuurders vanaf 70 jaar minimaal elke 5 jaar een medische keuring te ondergaan. Indien uw rijbewijs B vanuit medisch oogpunt niet meer kan worden verlengd, dan behoudt u het AM rijbewijs waarmee u nog steeds brommobiel mag rijden!

Hoe moet ik mijn scootmobiel onderhouden?

Voor een lange(re) levensduur van uw scootmobiel is het erg belangrijk uw scootmobiel regelmatig na te laten kijken. Wanneer u uw scootmobiel buiten heeft staan, doet u er goed aan deze af te dekken.

Wat is het verschil tussen een 3- en een 4wielscootmobiel?

Het belangrijkste verschil tussen deze twee typen is de draaicirkel. U zult merken dat deze bij een driewielscootmobiel kleiner is dan bij een vierwielscootmobiel.

De keuze voor een driewieler of een vierwieler is afhankelijk van waar u de scootmobiel voor gaat gebruiken. Een scootmobiel met drie wielen heeft een kortere draaicirkel en is daardoor wendbaarder, dus bijzonder geschikt om bijvoorbeeld mee te winkelen. Als u meer beenruimte nodig hebt, is een driewieler ook geschikter voor u.

Gebruikt u de scootmobiel voor langere afstanden en wilt u er harder mee kunnen rijden, dan is een vierwiel scootmobiel geschikter voor u aangezien deze stabieler is.

Moet ik mijn scootmobiel verzekeren?

Ja, u moet uw scootmobiel verzekeren. U mag niet onverzekerd op een scootmobiel rijden. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan een verzekeringsplaatje aan de achterzijde. Wij kunnen deze verzekering voor u regelen.

Heb ik een rijbewijs nodig voor het besturen van een scootmobiel?

Nee, u hebt geen rijbewijs nodig voor het besturen van een scootmobiel. Als u een tijdje niet aan het verkeer hebt deelgenomen, is het wel raadzaam rijlessen te volgen om aan het besturen van de scootmobiel en aan het verkeer te wennen.

Welke verkeersregels moet ik opvolgen met mijn scootmobiel?

Welke verkeersregels er voor uw scootmobiel gelden, hangt af an de plaats waar u op dat moment met uw scootmobiel rijdt.

Op het trottoir of voetpad moet u de verkeersregels die voor voetgangers gelden volgen. Ter bescherming van de voetgangers mag u daar met uw scootmobiel niet sneller dan 6km/u rijden. Op een zebrapad heeft u, net als een voetganger, voorrang. U mag uw scootmobiel op het trottoir parkeren.

Op het fietspad gedraagt u u als een fietser of bromfietser. De maximum toegestane snelheid is 30km/u binnen de bebouwde kom en 40km/u buiten de bebouwde kom.

Op de rijbaan gelden de verkeersregels voor voertuigen die maximaal 45km/u mogen rijden. U mag daar niet met twee voertuigen naast elkaar rijden, ook niet als het andere voertuig een scootmobiel is.

Op welke plaatsen mag ik met mijn scootmobiel rijden?

U mag als scootmobielrijder vrijwel overal rijden: op het voetpad, het trottoir, het (brom)fietspad of het fietspad waar geen bromfietsen zijn toegestaan. U mag ook op de rijbaan rijden, maar niet op (auto)snelwegen.

Hoe lang gaat een volle accu van een scootmobiel mee?

Het bereik van een accu hangt sterk af van het gebruik en de omstandigheden waaronder u uw scootmobiel op dat moment gebruikt. Zowel uw eigen gewicht en krachtinspanning als de gekozen snelheid, de ondergrond en de weersomstandigheden hebben invloed op het bereik. Wij hebben per scootmobiel model aangegeven wat de maximale actieradius bij een volle accu is.

Klantenservice

Heeft u niet kunnen vinden waar u naar op zoek bent?
Stel uw vraag hier en wij zullen u zo snel mogelijk helpen.

Openingstijden

Opmeer
maandag t/m vrijdag 08:00 t/m 17:00
zaterdag 10:00 t/m 16:00

Amsterdam
maandag t/m vrijdag 08:00 t/m 16:00
zaterdag alleen op afspraak

Neem contact op